Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon D5 (Dva XQD slota) - 1 Nikon D5 (Dva XQD slota) - 2 Nikon D5 (Dva XQD slota) - 3 Nikon D5 (Dva XQD slota) - 4 Nikon D5 (Dva XQD slota) - 5
Pozicionirajući se kao vodeći model u Nikonovoj DSLR liniji D5 je zaista brza i vrlo precizna mašina za profesionalne fotografe. Baziran na CMOS senzoru Full-Frame formata sa 20,8MP i procesoru slike EXPEED 5 poseduje impresivnu brzinu snimanja od 12 fps uz kontinualni AF i AE, sa...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
Kontakt za popust Prebaci u RSD
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Pozicionirajući se kao vodeći model u Nikonovoj DSLR liniji D5 je zaista brza i vrlo precizna mašina za profesionalne fotografe. Baziran na CMOS senzoru Full-Frame formata sa 20,8MP i procesoru slike EXPEED 5 poseduje impresivnu brzinu snimanja od 12 fps uz kontinualni AF i AE, sa proširivim rasponom osetljivosti koji ide i do ISO 3280000 i 4K UHD video snimanjem pri 30 fps. Nikon D5 se karakteriše i Multi-CAM 20K AF sistemom od 153 tačke koji u sebi ima 99 krstastih senzora za vrhunsku preciznost prilikom praćenja pokretnih predmeta ili rada u teškim uslovima osvetljenja. Ovaj model karakteriše dvostruki slot za XQD memorijske kartice, kako bi se pružila svestranost u rukovanju fajlovima tokom snimanja. Dizajniran da prati najbrže predmete i podnosi najteže radne uslove Nikon D5 je napredni DSLR prilagođen najekstremnijim uslovima rada.

LCD ekran osetljiv na dodir od 3,2 inča sa 2,36 miliona tačaka pruža čistu, jasnu reprodukciju za snimanje uživo zajedno sa intuitivnim sistemom menija. Konstrukcija kamere izrađena je od legure magnezijuma i zaštićena je od prašine i vremenskih neprilika što omogućava rad u najtežim okruženjima. Niz konfigurabilnih funkcijskih tastera je raspoloživ po celom telu a integrisani vertikalni nosač omogućava rad u vertikalnoj orijentaciji snimanja.

20.8MP FX-Format CMOS Senzor i EXPEED 5 procesor

CMOS senzor DX formata od 24,2 megapiksela i procesor EXPEED 4 zajedno rade na stvaranju opšteg visokog kvaliteta slike sa zapaženim detaljima, dinamičkim rasponom, tačnošću boja i osetljivošću čak do ISO 25600. Pored toga, dizajn senzora izostavlja low-pass filter da biste stekli najveću oštrinu i detalje kod subjekata. Procesor EXPEED 4 takođe omogućava veliku brzinu tokom rada, uključujući podršku za snimanje filma Full HD 1080p i neprekidnu brzinu snimanja u punoj rezoluciji od 5 fps.

153-Point Multi-CAM 20K Autofokus Sistem

Multi-CAM 20K je AF sistem koji sadrži 153 tačke fazne detekcije, uključujući 99 krstastih senzora za bolje prepoznavanje predmeta, a 55 tačaka je tu za veću slobodu kadriranja. Pri korištenju super telefoto objektiva i telekonvertera, 15 tačaka uključujući 9 tačaka koje se mogu birati, kompatibilne su sa efektivnim otvorom blende f/8 a sve 153 tačke podržavaju rad sa efektivnim otvorima f/5.6 ili svetlijim. Sve tačke mogu da fokusiraju do -3 EV dok centralna AF tačka ima osetljivost od -4 EV za rad u vrlo mračnim situacijama sa niskim kontrastom.

Video Snimanje

Nikon D5 je više od običnog fotoapata. Sposoban je za snimanje 4K UHD video zapisa (3840x2160) pri brzini od 30, 25 i 24 fps a takođe je podržano i Full HD i HD snimanje, uz mogućnost snimanja fajlova na memorijske kartice u kameri ili kao nekompresovanih fajlova na opcioni eksterni snimač putem HDMI izlaza. Četiri opcije zone senzora za snimanje video zapisa su omogućene:

 • FX format video zapisa koristi celu širinu senzora i koristi se za snimanje Full HD 1920x1080 i HD 1280x720 klipova. Ovo podešavanje je pogodno za plitku dubinsku oštrinu i pruža najšire vidno polje.
 • 4K UHD format video zapisa otprilike odgovara DX kropu senzora u celom kadru i pruža 1.5x povećanje efektivne fokusne dužine objektiva koji se koristi.
 • DX format video zapisa sličan je 1.5x kropu full-frame senzora
 • Format slike video zapisa 1920x1080 je najmanja oblast snimanja a nudi približno 3k povećanje efektivne fokusne dužine objektiva.

Dizajn tela aparata

 • Veliki LCD monitor osetljiv na dodir od 3,2" ima visoku rezoluciju od 2,36 miliona tačaka za jasno i preizno snimanje uživo. Osetljivost na dodir omogućava i da odaberete tačku fokusa ili područje za podešavanje ravnoteže beline. Ekran se takođe može koristiti kao tastatura za brzo unošenje beleški, informacija o autorskim pravima ili IPTC informacija.
 • Svetlo pentaprizma optičko tražilo uvećanja 0.72x pokriva 100% FX kadra. Odvojivi adapter za okulare DK-27 omogućava da instalirate kišni poklopac na tražilo za udobnije snimanje u vlažnim uslovima.
 • Elektronski zatvarač smanjuje mehaničke vibracije da bi se povećala oštrina tokom dugih ekspozicija
 • Visoko precizni mehanički zatvarač je testiran na 400,000 aktuacija
 • Litijum-jonska baterija EN-EL18a pruža približno 3780 snimaka po punjenju.

Ostale mogućnosti fotoaparata:

 • Tri različite veličine RAW fajlova mogu se koristiti u zavisnosti od vaših potreba; srednje i male veličine RAW fajla su 12-bitne sa kompresijom dok je najveća veličina 14-bitna nekompresovana ili kompresovana.
 • Spot kontrola balansa belog omogućava jednostavno postavljanje istog tako što na displeju postavimo zonu u kojoj treba da bude belo. Pored toga, 1-6 unapred podešenih podešavanja balansa belog može se sačuvati za lakše prebacivanje između različitih izvora svetlosti.
 • D5 je kompatibilan sa radio-upravljanim sistemom Advanced Wireless Lighting koji omogućava rad sa opcionim WR-R10 kontrolerom i WR-A10 prijemnikom koji zajedno sa SB-5000 blicem omogućavaju intuitivno, kontrolisano bežično snimanje blicem.
 • Ugrađena žičana LAN funkcija 1000 Base-T (Gigabit) standarda omogućava brzi i neprimetni prenos fotografija i video fajlova za ubrzavanje celog radnog procesa.
 • Za bežični prenos datoteka D5 je kompatibilan sa opcionim bežičnim predajnikom WT-6A.
 • Picture control modovi vam omogućavaju da podesite predefinisane izglede slike unutar kamere i uključuju: Landscape, Monochrome, Neutral, Portrait, Standard, Vivid, Flat i korisnička podešavanja.
 • Nikon D5 DSLR telo sa dva XQD slota za memorijske kartice
 • MH-26a punjač
 • AN-DC15 kaiš za aparat
 • BS-3 poklopac šine za blic
 • USB kabl zakačka
 • HDMI kabl zakačka
 • DK-27 adapter za okular
 • DK-17F dodatni olular sa fluorinskim premazom