Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon D5600 - 1 Nikon D5600 - 2 Nikon D5600 - 3 Nikon D5600 - 4
Nikon D5600 je kompaktan DSLR fotoaparat koji spaja mogućnosti fotografisanja i snimanja sa svestranom bežičnom tehnologijom. Poseduje CMOS senzor DX formata od 24.2MP i procesor slike EXPEED 4 nudeći osetljivosti od ISO 100-25600 da bi se prilagodila radu u različim svetlosnim uslovima uz to...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
650 76.765 RSD Prebaci u RSD
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Nikon D5600
Nikon AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR
Sandisk SD 32GB CLASS 10 ULTRA 100MB/S
Uštedi
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Nikon D5600 je kompaktan DSLR fotoaparat koji spaja mogućnosti fotografisanja i snimanja sa svestranom bežičnom tehnologijom. Poseduje CMOS senzor DX formata od 24.2MP i procesor slike EXPEED 4 nudeći osetljivosti od ISO 100-25600 da bi se prilagodila radu u različim svetlosnim uslovima uz to omogućavajući kontinuirano snimanje do 5 fps. D5600 je u mogućnosti da snima full HD 1080p video zapis do 60 fps i omogućava vam da kreirate time-lapse filmove.

Iako kompaktan D5600 ima veliki LCD 3.2" ekran osjetljiv na dodir sa 1.037 miliona tačaka koji je uz to pokretan u svim pravcima. Pored toga, dostupan je i SnapBridge sa Bluetooth niskoenergetskom tehnologijom za bežično deljenje fotografija na mobilnom uređaju, uključujući automatsko prenošenje slika. Wi-Fi sa NFC-om je takođe dostupan za prenos većih fajlova, kao što su filmovi.

24.2MP DX-Format Senzor i EXPEED 4 Procesor

CMOS senzor DX formata od 24,2 megapiksela i procesor EXPEED 4 zajedno rade na stvaranju opšteg visokog kvaliteta slike sa zapaženim detaljima, dinamičkim rasponom, tačnošću boja i osetljivošću čak do ISO 25600. Pored toga, dizajn senzora izostavlja low-pass filter da biste stekli najveću oštrinu i detalje kod subjekata. Procesor EXPEED 4 takođe omogućava veliku brzinu tokom rada, uključujući podršku za snimanje filma Full HD 1080p i neprekidnu brzinu snimanja u punoj rezoluciji od 5 fps.

SnapBridge Bluetooth Konekcija

D5600 sadrži ugrađenu SnapBridge mogućnost povezivanja koja omogućava prenos slika na mobilni uređaj. BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologija omogućava komunikaciju između kamere i pametnog uređaja i omogućava automatsko prenošenje slike od 2MP tokom snimanja. SnapBridge zahteva jednokratno podešavanje a takođe radi zajedno sa NIKON IMAGE SPACE za izradu back-up fajlova.

Multi-CAM 4800DX Autofokus Sensor

AF sistem koristi 39 različitih AF tačaka, uključujući devet krstastih, kako bi brzo ostvario fokus u rasponu osvetljenja od -1 do +19 EV. Jedinstveni način 3D praćenja koristi RGB senzor od 2016 piksela, obično rezervisan za merenje ekspozicije, kako bi se održao tačan fokus na pokretnim objektima. Da bi aparat bolje fokusira u modovima AF-A ili AF-C, režim autofokusa sa dinamičkim područjem omogućava vam da izaberete između 9, 21 ili 39 tačaka za poboljšano praćenje i prepoznavanje predmeta, čak i ako predmet nakratko napušta kadar.

Kada fotografišete u Live-view režimo ili snimate video klipove koristi se AF sistem zasnovan na kontrastu kako bi se precizno stekao fokus i foksuiralo u neprekidnom servo režimu, što više odgovara radu sa pokretnim objektima. Pored toga, dostupna su četiri načina AF-a kada se radi u liew-view modu: AF sa prioritetom lica, AF sa širokim područjem pokrivenosti, AF sa normalnim područjem i AF praćenje subjekta.

Full HD Video Snimanje

Snimanje filmova u Full HD rezoluciji 1920x1080p podržano je u višestrukim brzinama kadrova do 60 fps, kao i HD 720p, u MPEG-4 AVC / H.264 formatu. Tokom snimanja može se koristiti autofokus kontinualno, sa mogućnostima prepoznavanja lica i praćenja objekata za maksimalnu oštrinu. Pored toga, ugrađeni stereo mikrofon može se koristiti za snimanje visokokvalitetnog zvuka tokom snimanja filma.

Dizajn tela aparata

  • Telo aparata je kompaktno sa komandama raspoređenim tako da omogućavaju brzi u i jednostavnu upotrebu
  • Pokretni 3.2-inčni LCD ekran rezolucije 1.04 miliona tačaka obezbeđuje snimanje uživo, navigaciju po meniju ili pregledanje snimaka.
  • Pentamirror optičko tražilo pruža omogućava lako kadriranje fotografija.
  • Ugrađeni pop-up blic može se koristiti za dodatno osvetljenje tokom rada u uslovima slabog osvetljenja. Hot-shoe je takođe tu za montiranje eksternog blica.

Ostale mogućnosti fotoaparata:

  • Dostupan je niz specijalnih efekata koji na kreativan način poboljšavaju izgled slika, a uključuju: Night Vision, Super Vivid, Pop, Photo Illustration, Toy Camera Effect, Miniature Effect, Selective Color, Silhouette, High Key i Low Key.
  • Režimima kontrole slike može se podesiti predefinisani izgled slike u aparatu što uključuje: Standard, Neutral, Vivid, Monochrome, Portrait, Landscape, Flat i korisnička podešavanja.
  • Active D-Lighting pomaže u očuvanju detalja u svetlim tonovima i senkana tokom rada u scenarijima bogatim kontrastom. Koristeći snagu procesora EXPEED 4 dobija se kontrolisana slika sa osvetljenjem bližim načinu na koji se prirodno vidi scena.
  • Scenski modovi: Portrait, Landscape, Child, Sports, Close-Up, Night Portrait, Night Landscape, Party/Indoor, Beach/Snow, Sunset, Dusk/Dawn, Pet Portrait, Candlelight, Blossom, Autumn Colors i Food.

  • Nikon D5600 DSLR telo