Poređenje proizvoda ( od 3 )
Nikon D750 - 1 Nikon D750 - 2 Nikon D750 - 3 Nikon D750 - 4
Nikon D750 poseduje Full-Frame 24.3MP CMOS senzor i procesor slike EXPEED 4 koji mu omogućavaju fotografije visoke rezolucije sa glatkim gradacijama boja, niskim nivoom šuma i osetljivošću čak do ISO51200, uz neprekidnu brzinu snimanja do 6.5fps. Što se tiče video zapisa, podržan je Full-HD 1080p 60fps,...
Pročitajte ceo opis
Stara cena: 1,270149.352 RSD
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
1,170 137.592 RSD Prebaci u RSD
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Uštedi kupovinom kompleta
Nikon D750
Sandisk SD 32GB CLASS 10 ULTRA 80MB/S
Nikon EN-EL15 original
Uštedi
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno


Nikon D750 poseduje Full-Frame 24.3MP CMOS senzor i procesor slike EXPEED 4 koji mu omogućavaju fotografije visoke rezolucije sa glatkim gradacijama boja, niskim nivoom šuma i osetljivošću čak do ISO51200, uz neprekidnu brzinu snimanja do 6.5fps. Što se tiče video zapisa, podržan je Full-HD 1080p 60fps, zajedno sa mogućnošću snimanja nekompresovanog video zapisa na opcioni eksterni snimač. Rad iz visokog i niskog ugla moguć je zahvaljujući pomičnom LCD monitou od 3.2" sa 1.229.000 tačaka. D750 takođe poseduje ugrađenu Wi-Fi mogućnost povezivanja i prilagođen je i fotografima i videografima sa svestranošću i performansama koje odgovaraju bilo kojoj radnoj situaciji.

Poseduje AF sistem sa 51 tačkom od kojih su 15 krstastog tipa i može se konfigurisati tako da upotrebljava pet tačaka kao jednu tačku fokusiranja u Group Area AF podešavanju. 3D Color Matrix Metering III zajedno sa RGB senzorom od 91.000 piksela unapređuje sposobnosti fokusiranja i omogućava precizno merenje ekspozicije. Pored toga D750 podržava kreiranje time-lapse klipova.

24.3MP FX-Format Senzor i EXPEED 4 Procesor

Senzor FX formata pruža izuzetan kvalitet slike sa jasnijim rezultatima nego ikada do sada pri visokim ISO vrednostima. Širok dinamički opseg sa sjajnim performansama pri svim vrednostima osetljivosti obezbeđuje slike izvanredne oštrine i bogatih tonova. ISO opseg od 100–12.800 može da se proširi do 50–51.200. Procesor EXPEED 4 oboljšava sveukupne performanse fotoaparata i daje izvanredne rezultate. Omogućava vrhunske performanse kada je u pitanju prikazivanje slika i ISO osetljivost i pruža veliki broj slika u sekundi prilikom snimanja filmova. Maksimalna brzina fotografisanja je 6.5fps. Senzor takođe može da snima slike u DX formatu i automatski će se prebaciti na mod za podršku DX objektiva kada se isti postave na fotoaparat.

Video zapis

Snimanje filmova u Full-HD rezoluciji 1920x1080p podržano je u različitim brzinama do 60fps kao i HD 720p u višestrukim brzinama. Tokom snimanja moguća je ručna kontrola ekspozicije podešavanjem ISO-a, brzine zatvarača, podešavanja blende i automatskog fokusiranja tokom snimanja, sa mogućnostima prepoznavanja lica i praćenja predmeta. Auto ISO je takođe moguć tokom video snimanja. Možete da konfigurišete ISO podešavanja sa kojima želite da radite od ISO 100 sve do ISO 51.200 ili da podesite fiksni maksimalni automatski ISO opseg od ISO 200 naviše prilikom fotografisanja u režimu M. 3D smanjenje šuma kompanije Nikon smanjuje nasumični šum, distorziju i treperenje tokom snimanja filmova prilikom korišćenja visokih osetljivosti. Režim „Prikaz svetlijih delova“ prikazuje na monitoru fotoaparata gde su tačno izbledeli svetliji delovi.

D-Movie omogućava snimanje video zapisa u kvalitetu pogodnom za emitovanje i izbor različitih formata slike. Fotoaparat nudi čist HDMI izlaz, uz istovremeno beleženje segmenata filma pune rezolucije u fotoaparatu i na spoljnom snimaču.

Za poboljšanje zvuka snimaka na raspolaganju su i eksterni ulaz za mikrofon, kao i priključak za slušalice za praćenje snimljenog zvuka u realnom vremenu.

51-Point Advanced Multi-CAM 3500FX II AF Sistem

AF sistem omogućava izvanrednu preciznost fokusiranja. Može se konfigurisati podešavanjem pokrivanja od 9, 21 i 51 tačke i osetljiv je do -3 EV (ISO 100, 20°C). Omogućava brzo zaključavanje fokusa i proširenu opciju „čuvanja prema orijentaciji“. Petnaest unakrsnih senzora u centru je kompatibilno sa AF NIKKOR objektivima sa blendom od f/5,6 ili većom, a jedanaest tačaka centralnog fokusa je kompatibilno sa otvorom blende od f/8.

Novi režim grupne AF oblasti stalno nadgleda pet različitih AF polja i omogućava poboljšano izdvajanje subjekta u odnosu na pozadinu prilikom snimanja subjekata koji su relativno mali i blizu pozadine koja se odlikuje visokim kontrastom ili odvlači pažnju. AF oblast od pet tačaka može da se pomera širom opsega od 51 tačke, u skladu sa zahtevima kompozicije.

Kada fotografišete u Live-view režimo ili snimate video klipove koristi se AF sistem zasnovan na kontrastu kako bi se precizno stekao fokus i foksuiralo u neprekidnom servo režimu, što više odgovara radu sa pokretnim objektima. Pored toga, dostupna su četiri načina AF-a kada se radi u liew-view modu: AF sa prioritetom lica, AF sa širokim područjem pokrivenosti, AF sa normalnim područjem i AF praćenje subjekta.

Dizajn tela aparata

 • Nikon D750 posduje čvrsto telo, otporno na vremenske uslove i spreman je za rad u bilo kom okruženju. Jedinica zatvarača od Kevlara/ugljeničnih vlakana testirana je na vrednost od 150.000 okidanja, a čvrsta struktura monokok tela obezbeđuje to da fotoaparat bude lagan i otporan. Duboki rukohvat omogućava bezbedno držanje fotoaparata, bez obzira na veličinu vaših ruku, te olakšava ugodno držanje fotoaparata tokom dugih vremenskih perioda, bez umaranja.
 • RGBW LCD ekran od 3.2 inča i sa 1.229.000 tačaka, sa mogućnošću podešavanja nagiba i antirefleks slojem omogućava prilagodljivo i lako rukovanje u svim uslovima.
 • Tražilo visokih performansi sa približno 100% pokrivanja slike
 • Dva slota za SD kartice omogućavaju besprekoran doživljaj prilikom fotografisanja. Oba slota za kartice su kompatibilna sa SDXC i UHS-I karticama velikog kapaciteta.

Ostale mogućnosti fotoaparata:

 • High Dynamic Range (HDR): kombinuje dva snimka u okviru jednog okidanja za kreiranje detaljnih slika scena visokog kontrasta.
 • Napravite „time-lapse“ fotografiju pomoću neprimetnih promena ekspozicije jednostavnim podešavanjima u okviru menija. Koristite intervalsko fotografisanje da biste aktivirali zatvarač u prethodno podešenim intervalima.
 • Spot kontrola balansa belog omogućava jednostavno postavljanje istog tako što na displeju postavimo zonu u kojoj treba da bude belo.
 • Automatska kontrola osetljivosti ISO omogućava vam da odaberete minimalnu brzinu zatvarača a zatim će fotoaparat automatski podesiti ISO vrednost kako bi se najbolje eksponiranala scena. Takođe se može podesiti maksimalni nivo osetljivosti ISO kako bi se kontrolisao nivo šuma.
 • Daljinsko okidanje je moguće pomoću pametnog uređaja preko Wi-Fi veze ugrađene u fotoaparat i koristeći namensku WMU aplikaciju. Da biste imali veću kontrolu nad bežičnim fotografisanjem, koristite bežični primopredajnik WR-R10 i bežični predajnik WR-T10 ili kontrolišite postavke fotoaparata pomoću bežičnog daljinskog kontrolera WR-1. Za povezivanje sa Ethernet i bežičnom LAN mrežom koristite opcionalni predajnik UT-1 zajedno sa bežičnim predajnikom WT-5.

 • Nikon D750 DSLR telo
 • UC-E17 USB kabl
 • Software CD-ROM