Poređenje proizvoda ( od 3 )
Art.Id: 21433029001049
Canon EOS RP - 1 Canon EOS RP - 2 Canon EOS RP - 3 Canon EOS RP - 4
Impresivno mali, iako ima veliki Full-Frame senzor, Canon EOS RP nudi fleksibilne mogućnosti snimanja i fotografisanja. Poseduje 26.2MP CMOS senzor i procesor slike DIGIC 8. Fotografije i UHD 4K video zapisi mogu da se snimaju u širokom opsegu osetljivosti, od ISO 50-102400, da bi odgovarali radu u...
Pročitajte ceo opis
Cena sa popustom za gotovinsko plaćanje:
1,055 123.963 RSD Prebaci u RSD
Pozovite nas za najbolju cenu i ažurnu informaciju o stanju
Maloprodajna cena:
Ima na stanju
Poruči
Art.Id: 21433029001049
Treba ti savet? Pitaj nas slobodno

Impresivno mali, iako ima veliki Full-Frame senzor, Canon EOS RP nudi fleksibilne mogućnosti snimanja i fotografisanja. Poseduje 26.2MP CMOS senzor i procesor slike DIGIC 8. Fotografije i UHD 4K video zapisi mogu da se snimaju u širokom opsegu osetljivosti, od ISO 50-102400, da bi odgovarali radu u različitim uslovima osvetljenja. Senzor takođe omogućava napredni Dual-Pixel CMOS AF sistem, sa 4779 izabranih tačaka za detekciju faze na senzoru za brzo i precizno fokusiranje tokom fotografisanja i video rada. Kao dodatak senzoru i procesoru, RP takođe poseduje OLED elektronsko tražilo od 2.36m, zajedno sa zadnjim 3.0" 1.04m pokretnim LCD ekranom osetljivim na dodir. Wi-fi i Bluetooth omogućavaju bežičnu daljinsku kontrolu aparata zajedno sa direktnim deljenjem slika na povezane mobilne uređaje.

Canon EOS RP nudi novi način za prihvatanje prednosti punog formata. Snimajte pomoću namenskog asortimana RF objektiva punog formata, kao i širokog asortimana EF i EF-S objektiva pomoću adaptera, bez kompromisa po pitanju optičkih performansi.

Canon RF bajonet

Inženjeri kompanije Canon su preradili sistem za montažu EF objektiva specijalno za sistem EOS R uz jedinstveni spoj sa 12 pinova. Ta inovacija je suštinski poboljšala komunikaciju između fotoaparata i objektiva, tako da su brži na modelu EOS R nego što je pre bilo moguće.

RF sistem za montažu objektiva je veoma širok i ima malu dubinu od nosača do senzora. Dizajn omogućava objektivima da budu bližu senzoru, što je omogućilo pravljenje brže, svetlije i kvalitetnije optike sa performansama bez premca.

26.2MP Full-Frame CMOS Senzor i DIGIC 8 procesor

CMOS senzor od 26,2 MP u modelu Canon EOS RP daje neverovatne rezultate pri slabom osvetljenju zahvaljujući DIGIC 8 procesoru i DLO u fotoaparatu, za vrhunske rezultate direktno iz fotoaparata.

Prelazak na senzor punog formata donosi veću kontrolu nad dubinom polja i omogućava vam da snimate odlične slike pri slabom osvetljenju. Zahvaljujući maksimalnoj ISO osetljivosti od 40.000, možete da snimate bez blica, uz zadržavanje detalja i boja. Canon EOS RP omogućava lako i brzo menjanje ISO osetljivosti pomoću prstena za upravljanje na objektivu ili prilagodljivih točkića, pa kao fotograf možete mnogo više da se oslanjate na instinkt.

DIGIC 8 je najnoviji procesor slike kompanije Canon, sa najvećom brzinom obrade slike do sada i dinamičnijim i bržim radom, kako biste manje vremena posvećivali post-produkciji i dobijali viši kvalitet slike direktno iz fotoaparata.

Digital Lens Optimizer (DLO) popravlja optičke aberacije i gubitak rezolucije usled niskopropusnog filtera fotoaparata primenom inverzne funkcije na svaki snimak radi približavanja slike izgledu scene kada se posmatra golim okom. Ovo daje detaljne slike visokog kvaliteta i prihvatljive veličine, što fotografima pruža maksimalni kvalitet slike i veću fleksibilnost. Canon EOS RP može da pristupi informacijama profila objektiva direktno sa RF objektiva i da ih koristi u fotoaparatu za optimizaciju u realnom vremenu neposredno nakon snimanja slike.

Zahvaljujući 14-bitnoj tehnologiji, RAW datoteke sa modela Canon EOS RP bogate su tonskim prelazima, za slike optimalnog kvaliteta koje mogu da se obrađuju u fotoaparatu ili pomoću besplatnog softvera kompanije Canon, kao što je Digital Photo Professional za PC ili Mac, odnosno DPP Express za mobilne/pametne uređaje. Compact RAW (C-RAW) takođe je opciono dostupan na modelu Canon EOS RP, za uštedu prostora skoro bez ikakvog kompromisa po kvalitet slike.

Digitalna stabilizacija slike

Stabilizacija u 5 osa i Dual Sensing IS daju snažnu stabilizaciju za snimke, čime se smanjuje podrhtavanje slike i dobija sloboda kreiranja bez kompromisa u kvaitetu. Ovaj dvostruki sistem omogućava zajednički rad objektiva i fotoaparata u realnom vremenu radi postizanja stabilnosti (dvostruko prepoznavanje), pomoću sistema za komunikaciju u sistemu za montažu objektiva.

Video zapis

Dizajniran za profesionalno fotografisanje i video snimanje, EOS RP podržava snimanje u rezoluciji UHD 4K (3840 x 2160) rezoluciji do 23.98 fps pri 120 Mb/s, zajedno sa Full HD rezolucijom od 1080p pri 60 fps i HD 720p pri 60 fps za slow motion efekte. Pri snimanju 4K video ima 4:2:0 uzorkovanje i 8-bitnu dubinu boja, dok je 4:2:2 8-bit uzorkovanje moguće na opcioni eksterni snimač.

Audio se snima pomoću ugrađenog stereo mikrofona ili opcionog eksternog mikrofona koji se može koristiti preko 3.5mm mikro priključka. Kontrola zvuka u realnom vremenu je moguća i putem priključka za slušalice od 3.5mm.

Dual Pixel RAW

Dual Pixel RAW omogućava fotografima da snime sve informacije koje jedinstvena arhitektura piksela senzora može da pruži, pružajući način da se tačna podešavanja izvrše nakon snimanja slike. Ova podešavanja uključuju fino podešavanje fokusa koje vam omogućava da uvek malo prilagodite tačku fokusiranja kako biste otkrili dodatne detalje ili pomerili DOF. Ova mogućnost zahteva upotrebu softvera Digital Photo Professional 4.5 kompanije Canon.

Dizajn tela aparata

  • Integrisano 2.36m-dot OLED elektronsko tražilo
  • Veliki LCD 3 inča sa 1.04 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira.
  • Jedan slot za SD memorijsku karticu
  • Punjenje baterije je moguće u aparatu preko USB porta
  • Ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth omogućavaju bežično deljenje, kontrolu i prenos slike sa kompatibilnim pametnim uređajem preko Canon Camera Connect aplikacije

  • Canon EOS RP Mirrorless telo
  • ER-EOSRP kaiš za aparat