Poređenje proizvoda ( od 3 )

Kenko Teleconverter 1.4x Teleplus PRO 300 DGX


Kvalitetno izrađen telekonoverter sa AF podrškom. U nastavku ćemo prikazati verziju za Nikon sistem. Uz telekonverter dobijamo torbicu za nošenje kao i oba poklopca:


Kenko TC omogućava rad AF sistema kako na Nikon objektivima koji nemaju motor u sebi tako i na AF-S objektivima sa USM motorom,na sledećoj slici na bajonetu vidimo tzv. srafciger za objektive bez AF motora. Na objektivima sa maksimalnimotvorom blende manjim od F/5.6 neće raditi autofokus i sa njima se mora ručno fokusirati. Takođe je moguće je da na zumobjektivima sa promenljivim maksimalnim otvorom blende (npr. F/3.5-5.6) autofokus ne radi ispravno na tele položaju objektivapa se u tom slučaju mora ručno fokusirati.


Kontakti:


TC se montira u bajonet fotoaparata na isti način kao i objektivi dok u njegov bajonet zakačimo objektiv:


Objektiv i TC možemo zajedno skinuti sa fotoaparata ako želimo da sa odrđenim objektivom uvek koristimo TC:


1.4 TC u praksi smo probali sa objektivom Nikkr 85/1.8. Svetlina objektiva smanjuje se za jednu blendu,praktično dobijamo 120/2.5 objektiv:

kadar na 85mm (bez TC-a):


kadar - 120mm (sa TC-om):


100% krop na blendi F/5.6; RAW file,koverzija u ACR-u 6.2,default podešavanja

(napominjemo da je blagi pad u kvalitetu slike potpuno očekivan i normalan.praktično nešto na šta moramo računati pri upotrebi telekonvertera,ipak slika i dalje sadrži dovoljno detalja):


Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović