Poređenje proizvoda ( od 3 )

Brilliant carbon pro slider 80cmPredstavljamo video slajder namenjen profesionalnim snimateljima. Posebno je pogodan za snimanje wedding spotova, snimanje reklama i raznih proizvoda.

Slajder dobijamo rastavljen u praktičnoj torbi za nošenje.Brzo i lako se sastavlja tako što dva dela koja nose nogare povežemo sa šinama slajdera a pre toga deo sa platformom za montiranje kamere postavimo na šine:

Platforma koja klizi po šinama ima četiri valjka (svaki sa šrafom za dotezanje) koji klize po šinama, zatim osigurač za blokiranje pomeranja i navoj 3/8" za montiranje kamere. DSLR fotoaparate montiramo tako što na platformu prvo postavimo neku foto/video glavu pa onda na nju montiramo fotoaparat.

Nogare sa donje strane imaju gumene stope koje sprečavaju klizanje po podlozi.Sastavljen slajder:Klizanje platforme po šinama je lako i bez zapinjanja zahvaljući karbon fiber materijalu.

Osigurač za blokiranje pomeranja:Libela:Visina i nagib nogara se mogu podešavati:
Ako želimo koristiti slajder za snimanje sa DSLR fotoaparatom onda na njega prvo moramo postaviti foto ili video glavu sa 3/8" navojem:Sa donje strane platforme imamo 4 inbus šrafa čijim zatezanjem onemogućavamo da se glava odvrne sa platforme.

Slajder možemo montirati i na bilo koji stativ koji ima 3/8" navoj:S obzirom na dužinu slajdera od 80cm i na veličinu ploče za montiranje na stativ ne dolazi do ljuljanja slajdera pri pomeranju aparata levo-desno pod uslovom da se koristi kvalitetan i stabilan metalni stativ. To je vrlo bitno pri snimanju i za svaku pohvalu.

Za kraj ove prezentacije sledi nekoliko klipova koji ilustruju efekat korišćenja slajdera pri snimanju:


Na kraju možemo reći da je ovaj slajder kvalitetno izrađen, jednostavan za montažu i lagan za nošenje. Kao takav predstavlja vrlo koristan deo opreme za svakog snimatelja i zaslužuje preporuke.


Tekst, fotografije i primeri: Mladen Mitrinović

Video gallery