Poređenje proizvoda ( od 3 )

Velbon Sherpa 6430D


Karakteristike:

  • Maksimalna visina: 163cm
  • Minimalna visina: 25.2cm
  • Visina sastavljenog stativa: 53cm
  • Težina: 2.006kg
  • Trodelne aluminijusmke makro noge prečnika: 29mm
  • Nosivost: 5kg

Sherpa 6430D je stativ aluminijumske izrade, veoma čvrst i stabilan. Namenjen je profesionalcima i naprednim amaterima. Uz stativ dobijamo torbu za nošenje:


Maksimalna visina stativa iznosi 163cm a uz dodatak fotoaparata neznatno više. Maksimalno deklarisano opterećenje stativa je 5kg i stativ bez problema može da ga izdrži.


Minimalnu visinu od 25.2 cm koja je idealna za makro fotografisanja dobijamo kada nogare postavimo u najširi ugao i podelimo centralni stub (koji se može i izvući i eventualno korisititi kao mali monopod):


Visinu centralnog stuba podešavamo ručno, jednostavnim izvlačenjem a položaj fiksiramo navojem:


Nogare su četvorodelne i moguće ih je postaviti u jedan od tri ugla. Prvo osigurač pomerimo u krajnji položaj i približimo nogaru u najširi ugao a zatim postepenim pomeranjem nogare u vertikalnije položaje osigurač se automatski pomera:


Ako posle određenog vremena upotrebe stativa dođe do olabavljenja nogara, tu su navoji uz pomoć kojih ih lako možemo dotegnuti:


Segmente nogara fiksiramo plastičnim preklopnicima:


Glava stativa nosi oznaku QHD-63D. Veoma kvalitetno je izrađena, od metala. Po kontrukciji je tzv. ball-head, dakle kuglasta glava sa jednim navojem za fiksiranje položaja. Njena prednost je brz i lak način podešavanje željenog položaja fotoaparata:


Otpuštanjem navoja podešavamo položaj fotoaparata a zatim stegnemo navoj da bismo fiksirali položaj. Rotacija u horizontalnoj ravni je moguca za 360 stepeni.

Maksimalni uglovi nagiba fotoaparata:


Integrisana libela:


Pločica za montiranje fotoaparata ima fiksiran leptir za zavrtanje, a na stativ se montira jednostavno uz pomoć quick-release sistema. Potrebno je samo da pritisnemo aparat u ležište, osigurač se automatski pomeri i fiskira aparat, na kraju samo dodatno pritisnemo ručicu za maksimalnu čvrstinu. Pri skidanju aparata otpustimo ručicu.


Glavu možemo lako demontirati ako želimo da umesto nje koristimo neku drugu foto ili video glavu:


Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović