Poređenje proizvoda ( od 3 )

Visico UB-009 kišobran/softboks (brolly)

Koristan difuzer kako za studijske blic glave tako i za kompaktne bliceve. Prednost u odnosu na klasične studijske softbokseve je u tome što mu je kontrukcija na principu kišobrana i samim time je lako sklopiv i prenosiv na lokaciju za fotografisanje. Takođe, bez potrebe za dodatnim adapterom možemo ga koristiti sa kompaktnim blicevima uz pomoć standardnog nosača blica i kišobrana kao što je npr Phottix Varos. Razlika u odnosu na model UB-010 ogleda se u tome što je ovaj model na principu belog shoot-through kisobrana a ne srebrnog refleksnog.

Brolly dobijamo u praktičnoj futroli za nošenje:Na sledećim fotografijama vidimo kako izgleda montiran difuzer kako sa studijskom blic glavom tako i sa blicem:
Principi montaže je jednostavan, šipku difuzera montiramo u nosač i kroz prorez na difuzeru provucemo blic glavu ili blic, a zatim zatvorimo rajferšlus i prorez:
Brolly difezer je posebno koristan pri fotografisanju napolju gde često problem predstavlja vetar koji može da obori stativ sa kišobranom i blicem. Zbog svoje kontrukcije brolly je u odnosu na kišobran manje podložan "efektu jedra" i uticaju vetra i samim time je stabilniji. Prednost u odnosu na softboks je u mnogo lakšoj prenosivosti montaži.

sledi jedan primer:

setupfotografija sa ambijentalnim svetlomfotografija sa UB-009 difuzeromTekst i fotografije: Mladen Mitrinović